La Aventura Grande

Puerto Madero

Publicerad 2013-10-29 22:58:54 i Argentina

Puente de la mujer - Kvinnans bro, Puerto Maderos kännetecken.
 
I söndags blev det utflykt! Först åkte vi till det området där David skulle rösta, ca 30min med buss därifrån vi bor. Det hela gick faktiskt oerhört smidigt och snabbt, vi blev både glatt överraskade!
 
Efter det tog vi tåget in till centrum och promenerade bort till Puerto Madero. Har hittade vi även en sushirestaurang där vi slog oss ner, nomnomnom! Gottigott men dyrt som attans, fisk är inte helt billigt i den här stan och Puerto Madero ar inte direkt ett lågpris ställe heller, men det var i vilket fall helt klart värt det! Tyvärr blev det ingen bild på sushin, men en del bilder från hamnen blev det allt!
 
 
 
En fin dag, lagom varmt, ca 22 grader, utmärkt för en utflykt!
 
 
Kram från andra sidan atlanten!
 

Val

Publicerad 2013-10-25 22:02:38 i Argentina

 
På söndag är det val till intendent borgmästare i Buenos Aires. All reklam på tv:n, bussar, skyltar. etc har under den senaste tiden varit valkampanjer från den ena eller andra personen/partiet och på gatorna har det delats ut flyers i mängder.  
 
Som mycket annat i det här landet som har med byråkrati, överföringar, pappersarbeten att göra så känns röstsystemet rätt förlegat. Du får en plats bestämd och numret på det bord där du sedan ska lägga din röst. Denna vallokal behöver dock inte vara den som rent geografiskt  ligger närmast ditt boende, hur de bestämmer röstningslokal är för mig ännu ett stort frågetecken. De i min familj röstar på helt olika ställen och ena personen får åka till en helt annt område/kommundel. Varfor undrar jag? Sedan får man stå och köa och köa hela dagen för att få lämna sin röst. Ingen förtidsröstning här inte!
 
Vad jag har förstått är det dessutom obligatoriskt att rösta, så vida du inte är pensionär eller bor mer än 501km från vallokalen. Röstar du inte måste du betala 150 pesos i böter och annars kan du inte göra några som helst överföringar etc.
 
 
Obligatorisk demokrati, det rimmar lite illa tycker jag. Samtidigt gör de väl att folk faktisk tar sitt ansvar och går och röstar.
 
Det var den infon om någon var intresserad! 
 
 

Språk, värme och sista minuten

Publicerad 2013-10-19 18:45:09 i Argentina

 
Kylan är som bortblåst och sommarvärmen är här, i svenka mått mätt i alla fall. I veckan har det varit runt 24-26 grader, helt lagom alltså. Men än är det bara vår.. Högre temperaturer har vi att vänta, pust! 
 
Igår åkte jag in till Buenos Aires "centrum", storstadspuls utan dess like, me gusta, jag tycker om det!
Den egentliga anledningen var dock inte att njuta av storstadspuls utan att skriva in mig för att göra min spanskaexamen. DELE , som ar en internationellexamen i detta språket. Sista anmälningsdagen, ute i god tid, ja visst! 
 
Målet är självklart att bli godkänd och då gäller det att ligga i, om ca en månad skrivs nämligen examen! Men det kommer vara värt det i efterhand om jag godkänns, för då har jag diplomet förevigt och kan faktiskt prata bra, hurra! Plus att jag faktiskt tycker att det är roligt att plugga, jag njuter av att ha lektioner och läxor och lära mig mer och utvecklas och förstå mer av detta språk. Dock känns det väldigt märkligt att efter så många är borta från skolan, sätta sig i skolbänken och plugga och skriva examen igen..
 
David
Annika
 
I måndags var det feriado, helgdag, och eftersom det mesta är stängt en sådan dag tog vi (jag, David och Annika) oss till ett av kopcentrena Unicenter, som trots helgdagar har öppet. Det blev biljardspel och airhockey.
 
Trevligt! 
 

Födelsedag!

Publicerad 2013-10-12 14:43:20 i Argentina

I sondags var det den 6 oktober. Erika fyllde hela 21 ar! Viejita. Kanner mig gammal. Ha!
 
Det var en fin dag med sol och ca 22 grader varmt, jag klagar inte! Det slog mig att jag nog aldrig har firat fodelsedag i sadan varme forut! Det ar lite konstigt, brukar ju mest regna och regna och regna.. Haha.
 
Vi gjorde en asado kott kott kott(!), och samlade familjen. Jag fick fina presenter och sa ats det ju sjalvklart tarta!
 
Fodelsedagsbarn
 
Bingo
 
Efter det spelades det bingo pa argentinsk vis och pa kvallen tittades det pa el superclasico, fotbollsmatchen mellan de storsta buenos aires lagen Boca-River. Det kunde vi ju inte missa! Eller?
Jag gick och gjorde mina laxor under tiden.. haha.. Som tur var vann "ratt" lag, alltsa det laget som min familjen hejar pa.
Linnet med texten Don´t hate me because I´m awesome fick jag i fodelsedagspresent.Yeah! 
 
Fin fodelsedag, saknar mor, far och bror men de fick jag i alla fall skypeat med!
 

Födelsedagsfirande Abuela

Publicerad 2013-10-02 17:50:10 i Argentina

I lördags firade vi Abuela farmor/mormor Maria som fyllde 83 år. Argentinarna kan sina fester!
 
Frågan jag dock alltid ställer mig: Varfor måste man börja så sent?
 
Jag tänker att om vi skulle fira min mormor i Sverige så kanske vi ses vid typ 14-15 tiden på dagen och så är allt slut runt 18-19. Något skrattretande om man skulle berätta det här. Festen började kl 22-23 och slutade kl 5. Yes, ni läste rätt! Abuela var med på festandet hela natten. Jag gick och lade mig vid 24, då började man precis dansa och senare hörde vi talas om att de även hade spelats kort.
 
För att överraska abuela och resterande festdeltagare hade vi, några stycken i familjen, betalt några mariachis för att komma och spela och underhålla. Vilken succé! Och självklart spelade det kända stycket "La cucaracha, la cucaracha.." Har slår man på stort på födelsedagsfester minsann! 
 
 Las mariachis
 
Abuela Maria i mitten,
Nora, David, Erika

Om

Min profilbild

Erika

Jag är tillbaka i staden där äventyret en gång började. Denna gången på egen regi och med målet att studera och utveckla min spanska, men även uppleva kulturen och utforska denna gigantiska stad som Buenos Aires ändå är. Välkommen att följa med på ett nytt äventyr!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela