La Aventura Grande

Det gar mot host

Publicerad 2013-03-19 01:52:22 i Argentina

Temperaturen borjar sjunka och det gar mot host. Antligen kan man borja vara ute om dagarna igen. Skont!
 
For varje dag som gar ser jag mer och mer saker som forvanar och uppror. De senaste kvallarna nar jag varit och handlat med min pojkvans mamma har vi sett ett gang med smakillar som sitter och roker. De kanske ar 10-11 ar gamla! Som om inte det vore illa nog ar inte heller alltid vanliga cigaretter som roks, utan ratt ofta kanner man lukten av marijuana. Inte trodde jag att jag nagonsin i mitt liv skulle lara mig att kanna igen den doften..
 
Har ocksa sett sma barn utomhus pa kvallen iforda endast t-shirt och shorts och nu har det varit ca 12 grader ute om kvallarna. 
 
Det gor ont att se att det finns sa manga barn som inte har foraldrar som bryr sig eller som tar hand om dem ordentligt.
 
Ibland undrar jag vad det ar for varld vi lever i.
 
Om de rika vore lite mindre rika och de fattiga lite mindre fattiga..
 
 

En anledning till att stanna lite langre

Publicerad 2013-03-12 02:29:16 i Argentina

Det fanns manga anledningar till att jag vill stanna kvar i landet nagra manader till. Lara mig spraket battre var en. En annan lara mig mer om kulturen och samhallet.
 
Men den storsta anledningen till att jag blev kvar ar att jag faktiskt hittade den dar valdigt speciella personen i mitt liv som gor mig helt galet glad! Ja, jag vet att innan jag akte hit sa "Nej var inte oroliga jag kommer inte hitta nagon dar borta." Men jo, det hande visst. Jag blev kar. I en alldeles fantastiskt fin argentinare.
 
I tisdags akte vi in till huvudstaden och promenerade runt lite. Kul att se nagot annat aven om storstadshetset verkligen ar nagot som man kanner av!
 
Har ar vi, jag och min pojk David.
 
 
 
 
/Lycklig tjej_92

Några bilder från Uruguay

Publicerad 2013-03-12 01:56:00 i Argentina

När vi anlände till Uruguay var vi ganska hungriga och valde därför att slå oss ner vid första bästa servering. Vi valde ett bord utomhus och beställde vår mat. Bordet låg precis vid gatan och bredvid oss stod en bil parkerad.
 
En bra bit in i måltiden tittar jag mig om kring och ögonen fastnar på en liten lapp som sitter fast klistrad på fönsterrutan på bilen intill. Ett ord med bokstaven ä, sa konstigt tänker jag. Inser sedan att nej men, det är ju svenska jag läser, rädda barnen är ju en svensk organisation. Hur är det möjligt, jag är ju i Uruguay? Flyttar sedan blicken lite åt vänster för att läsa den andra skylten och vad ser jag där? Om inte en lapp om Vänsterpartiet.
 
Jag skrattade gott åt alla sammantraffanden som sker. Sist vi var i Uruguay mötte vi ju en dam som hade bott 13 år i Göteborg. Världen är visst ganska liten ändå.. ;)
 
Dagens skratt
 
Hamn
 
En gata i den gamla delen av staden Colonia 
 
 

Livet just nu

Publicerad 2013-03-04 01:36:33 i Argentina

Det var visst lange sedan jag skrev nagot.. 
 
Tiden flyger forbi, spanskakursen avslutades i fredags men en ny borjar den 12. Det var ett fint avslut med spel och hang. Det har verkligen varit en mysig stamning under dessa veckorna och jag hoppas pa liknande infor nasta kurs!
 
Igar akte vi annu en gang till Uruguay for att fornya visumen. Denna gangen bara over dagen och till Colonia. Dar promenerade vi runt i den gamla delen med kullerstensgator och njot av att det gar mot host och darfor inte langre ar lika varmt. Mycket behagligt! Bilder kommer upp vid ett senare tillfalle. 
 
Kan inte fatta att det redan ar mars. En manad har gatt sedan jag flyttade och avslutade jobbet pa forskolan. Kanner mig mer och mer hemma har men saknar ocksa folket dar hemma i Sverige. 
 
Kramar! 

Om

Min profilbild

Erika

Jag är tillbaka i staden där äventyret en gång började. Denna gången på egen regi och med målet att studera och utveckla min spanska, men även uppleva kulturen och utforska denna gigantiska stad som Buenos Aires ändå är. Välkommen att följa med på ett nytt äventyr!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela