La Aventura Grande

Halsfluss

Publicerad 2013-01-22 14:49:04 i Argentina

Nog för att det var skönt att komma hem efter semestern men tyvärr blev inte helgen riktigt så avkopplande och vilsam som jag skulle önskat. När vi klev av bussen efter 20 timmar hade halsen börjat värka. Ännu värre blev det på lördagen när jag till slut knappt kunde varken prata eller svälja. På söndagen var det bara att ge sig av till sjukhuset för att konstatera att jag har halsfluss.
 
Detta är en sjukdom som jag hittills i livet har varit skonad från men nu var det tydligen dags. Idag, efter några dagar med antibiotika och värktabletter känns det betydligt bättre men helt borta är det inte. Blir att stanna hemma och kurera sig några dagar till tror jag, för inte känns det som en bra idé att sticka iväg och jobba med massa barn när man är sjuk. Inte heller eftersom jobbet nu på sommaren innebär att man åker iväg till en park med pool för att bada. Lite tråkigt är det ju att det skulle hände just nu med så lite tid kvar. Nästa vecka är sista veckan som Saltvolontär. Tänk att fem månader kan gå så otroligt fort!
 
Egentligen var det ju även tänkt att det var nu jag skulle åka hem, men för den som har missat det så har jag tagit beslutet att stanna kvar tre månader till, alltså till den 1 maj. I februari ska jag plugga språket och efter det får vi se vad som händer.
 
Just nu är det bara det "lilla" problemet visum som ska fixas. Har en tid på den argentinska migrationsmyndigheten nästa fredag och tills dess är det en hel bunt med papper som måste fixas. Belastningsregistret från Sverige har i alla fall kommit, för första gången kom posten fram fort! Idag ska jag även försöka med att gå till polisen här och få ett liknande papper fast från detta land. Sedan är det bara lite boendepapper och sådant som behöver fixas och sen är det bara att hoppas på att de låter mig stanna tre månader till... Si dios quiere som man säger här. Om Gud vill.
 
 

Salta, något att förälska sig i

Publicerad 2013-01-22 01:15:12 i Argentina

Hemkomna efter nästan 2 veckor i Salta.
 
 
 
Det har hunnits med mycket och framför allt har det njutits av naturen och de vackra landskapen! Något som de storstadsbor vi nu är, nästan hade glömt bort att det existerade. Tänk att något som man hemma tar för givet kan vara så makalöst, fantastiskt och underbart. Jag tror inte att det gick en dag utan att vi konstaterade "Åh, vad vackert det är här, vad fint det är med natur!"
 
Naturen var nog nummer ett på listan vad som var bäst med hela resan. Förutom detta var det väldigt trevligt att få återse de två andra Saltvolontärerna Malin & Joakim och få höra vad de varit med om under sin volontärtid. Vi har även njutit av att kunna promenera mycket, bestigit berg, vi har ridit (Erika lite lätt skräckslagen, men även rätt nöjd), åkt på turer och upplevt fina små byar och platser och träffat många otroligt fina människor!
 
Jag kan bara konstatera att vi har haft det oerhört bra på vår semester!
Cerro de los siete colores, berget med de sju färgerna
 
Utsikt över staden Purmamarca och Cerro de los siete colores, magnifikt!
 

Halvt skräckslagen tjej på hästrygg, fast ganska mysigt var det ju också.. När det inte var jättebrant nedför det vill säga.. haha.
 
Inte nog för att vi ska gå upp för berget, det finns även dem som bestämmer sig för att träna sina armmuskler när vi ändå var igång.
 
Såhär högt upp har vi faktiskt varit!
 
Och på lite mer än 3000m höjd är det helt platt och en nationalpark av kaktusar. Heltokigt.
 
Denna bild får avsluta min sinnesstämning för denna fantastiskt fina semester!

Día de los reyes och semestervibbar!

Publicerad 2013-01-04 21:20:07 i Argentina

Efter en kort arbetsvecka på tre dagar är det i morgon dags för att ta semester och åka norrut till Salta för att hälsa på våra andra två saltvolontärer Malin och Joakim. Det har gått mer än 3 månader sedan vi såg varandra sist och det ska bli kul att få höra vad de har hittat på under sin volontärperiod!Vi blir nog borta ca 1½-2 veckor så om ni inte hör något från mig under denna perioden är det därför, bli inte oroliga! ;) När jag kommer hem har jag förmodligen ännu mer trevliga saker att berätta. Den som väntar på något gott..
 
Trots kortveckan på jobbet är jag galet trött och kroppen värker lite grann. Det har varit mycket bordsbärande och annan fysiskaktivitet på jobbet, så vi har minsann inte legat på latsidan.
 
Den 6 januari firar man här i argentina precis som i spanien Día de los reyes magos, alltså, de visemännens dag. På denna dagen får barnen presenter till minne av de gåvor som De tre visemännen kom med till Jesus. Förskolan har samlat in begagnade/skänkta leksaker och idag var det dags att sortera dem och dela ut dem. Ett lite lättartat kaos men när det slutligen var gjort och man såg barnens glada ansikten så var det allt värt det. Att dessutom ha tanken i bakhuvudet om att det var sista dagen innan semestern gjorde saken lite lättare med ;)
 
Här väntar jag på bussen varje morgon.
 
 
 

Om

Min profilbild

Erika

Jag är tillbaka i staden där äventyret en gång började. Denna gången på egen regi och med målet att studera och utveckla min spanska, men även uppleva kulturen och utforska denna gigantiska stad som Buenos Aires ändå är. Välkommen att följa med på ett nytt äventyr!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela