La Aventura Grande

Resan fortsätter

Publicerad 2013-12-29 11:16:15 i Argentina

 
På vägen hem från Iguazú stannade jag några dagar i den lilla staden Colón, som ligger ca 30 mil norr om Buenos Aires. Då det var lågsäsong hade jag det nästan för mig själv, lyx. Det blev många promenader, strandhäng, en utflykt till Parque Nacional El Palmar och lugn. Ett lugn, som verkligen behövdes för att smälta alla nya intryck i Iguazú och åter ställa in sig på storstad, Buenos Aires.
 
 
 
55km norr ut från Colón ligger nationalparken Parque Nacional El Palmar. Här växer den utrotningshotade Yataypalmen, numera är det enda stället i världen den växer.
 
 
 
 
Här kan man stöta på Carpincho, som ett jättemarsvin är det världens största råttdjur. Men ack så söt!

Ett magiskt äventyr

Publicerad 2013-12-27 18:17:00 i Argentina

 
Även om det var några veckor sedan och jag till och med är hemkommen till Sverige så är det svårt att inte fascineras av bilderna och minnena från vattenfallen i Iguazú, Las cataratas de Iguazú. Belägna på gränsen mellan Argentina och Brasilien, med sina 275 fall och på sina ställen 80 meters fallhöjd räknas det som ett av de största fallen i världen.
En fantastisk resa, magiska ögonblick, ett minne för livet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bara att se fallen från håll är en mäktig känsla, men att stå praktiskt taget i dem? Det är bara obeskrivligt och  magiskt så att inte ens ord räcker till, inte ens på bild går det att beskriva eller visa för att ge det en rättvis bild, det här måste upplevas, på riktigt. Och gör du det så kommer du aldrig någonsin att ångra dig.
 
När du står där på plattformen, hör dånet från fallen, blir totalt genomdränkt från vattnet och omges av allt det mäktiga. När man ser det är det svårt att tro att allt detta vackra, fantastiska bara skulle vara en slump. Jag tackar Gud för hans mäktiga under och förundras över allt han har skapat.
 
Det här är en resa jag aldrig kommer glömma, med minnen som aldrig kommer suddas ut.

Aventyr!

Publicerad 2013-12-06 14:59:00 i Argentina

Sedan forsta gangen jag laste om dem har jag velat aka dit. Nar man ser bilder finns det nagot magiskt over dem, kan det verkligen finnas nagot sa vackert och haftigt pa riktigt, ar det bara inte photoshop? Det som inte fanns tid eller utrymme att utforska forra omgangen jag var har, det ar det vi nu ska utforska.
Dar Argentina moter Brasilien och Paraguay. En resa pa ca 17 timmar. Ett av varldens storsta vattenfall. Las cataratas de Iguazú. Antligen sager jag! Antligen blir det av! 
 
Ikvall aker jag tillsammans med Annika och imorgon vid lunchtid ar vi framme. Hurra!
 
Sedan tanker jag fortsatta min resa till nagon annan trevlig plats, det ar dock inte bestam annu eftersom ni som last mitt foregaende inlagg vet att jag har svart att bestamma vilken av alla platser jag vill besoka. Kanske blir det Córdoba, kanske Entre ríos, eller kanske nagot helt annat. Jag aker dit benen/bussen leder mig. Formodligen blir jag borta en vecka. For mer tid har jag inte. Sedan ar det dags att saga hejda soliga, varma Buenos Aires och hej slaskgraa Goteborg. Kanske har jag tur att snon ligger kvar, det har visst snoat i natt, har ett visst socialtmedie underrattat mig si sa dar 100 ganger redan. Men det ar Goteborg vi pratar om, Si no lo veo, no lo creo. Om jag inte ser det, tror jag inte pa det. Snon alltsa.   
 
Nu ar det dags att packa! Vi hors! 

Om

Min profilbild

Erika

Jag är tillbaka i staden där äventyret en gång började. Denna gången på egen regi och med målet att studera och utveckla min spanska, men även uppleva kulturen och utforska denna gigantiska stad som Buenos Aires ändå är. Välkommen att följa med på ett nytt äventyr!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela