La Aventura Grande

Kontraster

Publicerad 2013-02-10 01:12:03 i Argentina

Denna veckan har spanskakursen dragit igang. Det ar tva timmar om dagen mandag - torsdag. Och det basta av allt ar att det ar gratis! Kursen ar via en organisation som heter International House och anledningen till att den ar gratis ar for att de som lar ut inte annu ar fullbordade larare utan haller pa att bli det. Vi ar lite som forsokskaniner skulle man kunna saga. Hittills har det inte varit sa svart men det har varit bra grejer att ga igenom och repetera. Och gratis ar ju gatt eller hur ar det man brukar saga? ;) 
 
Nagot som man slas av valdigt ofta i det har landet ar kontrasterna. Pa morgonen lamnar jag de fattiga delarna i narheten av ett Villa (slummen) och bussfarden till skolan gar igenom ett av de rika delarna med fina, valskotta hus i Barrios privados (privata villaomraden) som ar stangda for allmanheten. Sjalva skolan i sig ligger ocksa i ett bra omrade.
 
Ibland ar det svart att ta in att det kan fa vara sa olika. I Sverige ar det inte alls pa samma satt. Visst finns det fattigare omraden/manniskor i Sverige ocksa men ens standard ar anda sa oerhort mycket hogre an har.  
Bara i Capital Federal (huvudstadsdelen av Buenos Aires) finns 21 villas och enligt den info jag kunde hitta pa natet var det ungefar 167.500 personer, bara i huvudstaden. Det ar manga manniskor det. Under fem manaders tid jobbade jag i ett av dessa och nu bor jag i narheten. Nagot sager mig att det inte kommer bli helt latt att komma hem till Sverige heller. Dock saknas det ju nagra manader tills dess ;) 
 
 
 
 
 

Sista dagen pa jobbet

Publicerad 2013-02-04 19:35:48 i Argentina

I onsdags jobbade jag min sista dag som Saltvolontar. Att fem manader kan ga sa fort hade jag aldrig gissat! 
Sammanfattningsvis kan jag saga att det har vart tufft, jobbigt, roligt, larorikt, spannande. utvecklande och alldeles alldeles underbart..
 
I fredags var dagen som jag egentligen hade hemresan bokad till. Dock ar biljetten andrad och istallet landar jag pa landvetter den 2 maj, om ca 3 manader. Busig tjej. Stackars mami och papi ;)
 
Imorgon borjar jag en spanskakurs och efter det far vi se vad jag hittar pa. 
 
Vad jag vet ar att livet ar valdigt fint och vara ute pa aventyr kanns helt ratt! 
 
KRAMAR!
 

Om

Min profilbild

Erika

Jag är tillbaka i staden där äventyret en gång började. Denna gången på egen regi och med målet att studera och utveckla min spanska, men även uppleva kulturen och utforska denna gigantiska stad som Buenos Aires ändå är. Välkommen att följa med på ett nytt äventyr!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela