La Aventura Grande

Ut på äventyr

Publicerad 2012-11-29 13:24:15 i Argentina

Det är härligt att kunna sitta ute på trappen med datorn i knäet så här i slutet av november ;)
 
Helgen passerade fint med bl. a ett besök till floden med gänget, kuligt kuligt!
 
Imorn åker vi till uruguay på nya äventyr!
 
Livet leker, puss å kram
 
 
 

Att känna sig som hemma

Publicerad 2012-11-22 20:47:55 i Argentina

Plötsligt ändrades sinnesstämningen och allt känns väldigt bra. Jag har kommit in i någon for av vardag, börjat lära känna folk och jag börjar faktiskt känna mig som hemma här. Är det positivt eller negativt är frågan? ;) Om jag trivs för mycket kanske jag aldrig kommer hem, haha!
 
Värmen är verkligen på väg och även om det idag har varit regnrusk så är det ändå varmt och fuktigt. När jag gick från bussen i ösregnet idag kändes det nästan som att vara hemma i Göteborg, känslan av att bli sjöblöt kändes bekant. Det var dock väldigt skönt att slippa kylan som infinner sig hemma. Hehe.
 
I helgen var vi på bio med några vänner och såg den sista Twilight-filmen, jag tyckte ju väldigt mycket om böckerna men filmerna har jag faktiskt låtit bli att se, man konstaterar ju ändå bara att böckerna är bättre ;) Men med trevligt sällskap och biljardspel innan är jag inte den som är den. Det var roligt! Och det kändes som det var evigheter sen jag var på bio.
 
På söndagen blev vi även hembjudna till en kompis familj för att äta, man slåss ofta av hur gästfria alla är här. "Ni måste komma hem till oss och äta middag snart!" Och "Ni är välkomna när ni vill, känn er som hemma." Det skulle jag vilja säga är en ganska stor skillnad från hur det är hemma i Sverige där det ofta känns som att det ska så mycket till innan man bjuder hem folk, allt måste vara helt perfekt och noggrant städat och inte kan man dyka upp spontant, det måste ju vara planerat minst 3 veckor i förväg etc etc. Jag måste säga att jag uppskattar det argentinska sättet betydligt mycket mer!
 
Jag kan även berätta att nästa helg bär det av till Uruguay för då har 90 dagar gått och det är dags att åka ut ur landet för att förnya våra visum. En liten minisemester mitt i allt är ju inte så tokigt det heller! :)
Det har alltså redan gått nästan 3 månader, mer än halva tiden, det är helt otroligt vad tiden går fort!
 
Härrom helgen hade vi picknick vid floden. Pannkakor med dulce de leche och banan - då är livet fint! :)

En vecka med många känslor

Publicerad 2012-11-06 23:18:00 i Argentina

Förra veckan började i dysterhet.
 
Saknaden av kompisarna hemma och att ha någon att umgås med om eftermiddagarna/kvällarna var enormt stor. Det där med att lämna allt hemma och komma till ett helt nytt land med annan kultur, annat språk, ingen man känner, det är en stor grej och nu efter två månader i landet när man börjar komma in i någon form av vardag börjar man inse vad man saknar. Jag har saknat vänner och musiken. Att gå från att spela och sjunga varje dag till att knappt göra det alls har nog påverkat mig mer än vad jag velat erkänna för mig själv.
I helgen löstes dock många av dessa spänningar då det blev en fullspäckad helg med gött umgäng och musik i flera dagar i sträck!
 
Fredagskvällen spenderades på ett café, ätandes pizza och pratandes med Lovisa och en annan vän.
 
Lördagen bestod först av jobb på ön och sedan åkte vi och såg när en annan väns band hade spelning, de är jätteduktiga och det är verkligen roligt att se dem, det syns att de brinner för det de spelar (och så spelar de ju rock också, hurra!).
 
söndagen hade jag bestämt mig för att jag ville besöka radion (som ligger i samma område som jag jobbar) och se vad de gör där på helgerna. Lovisa följde med för även hon ville se vad de gjorde. Jag kan bara konstatera att jag älskade det! 
Radion har mycket arbete med ungdomar från området och på söndagar är det förutom häng, musik på schemat. Vissa tar gitarrlektioner, andra percussion m.m. Vi satt ute i skuggan av ett träd, latjade på några trummor, pratade om skillnader mellan sverige och argentina och hade det allmänt gött! Och överallt hördes musik. Me encantó!
Denna dag fick vi även känna på det där med hur lång tid det kan ta för att samla ihop ett gäng för att göra något. Vi lämnade radion vid 17-tiden med tanken att vi skulle åka till floden. Nästan 5 timmar senare anlände vi till floden, många timmars väntande men väl där var det väldigt värt det! Där satt vi vid floden en ljummen kväll med gitarrer och sjöng och spelade. Musikern i mig njöt i fulla drag! Lite folkiskänsla över det hela på någotvis.
 
Appropå rock, detta bandet äro fantastiskt! Mmm..
http://www.youtube.com/watch?v=p5k8BPMndao 
 
Igår var också en väldigt fin dag som även den spenderades vid floden. Vi stekte pannkakor och tog med dem för en picknick och sedan satt vi i skuggan av ett träd och hade det gött. På kvällen såg vi en film och sedan var det dags att bege sig hemåt med ca 1½ bussresa hade dock sällskap av en vän under en timma av resan så inga problem inte! När jag kom tillbaka till mitt hus var det hur som helst läggdags, men värmen i rummer, ojojoj!
 
Värmen är verkligen här. De senaste dagarna har det varit 30 grader varmt och världens fuktighet.
Nu är det nästan svårt att förstå att man frös de första veckorna när vi kom hit. Kyla vad är det för något? Jag svettades när jag i sakta mak gick till bussen imorse, kl 7.00! Då är det varmt! Och varmare lär det bli för än så länge är det bara vår.
ftersom mitt rum ligger på övervåningen av ett hus kan jag säga att det är ruskigt varmt och fuktigt där! Inget ställe man helst hänger på om eftermiddagarna och det var grymt svårt att sova i natt! Jag tror att nästa inköp faktiskt får bli en fläkt, kosta vad det kosta vill. Annars kommer jag aldrig klara av den här värmen!
 
Efter en fantastisk helg är jag lyckoboostad för en tid framöver. Gud är bra, han fixar det mesta han.
 
 
Stenläggning utanför en kyrka. Budskapet får tala för sig självt.
Gud är kärlek.

Om

Min profilbild

Erika

Jag är tillbaka i staden där äventyret en gång började. Denna gången på egen regi och med målet att studera och utveckla min spanska, men även uppleva kulturen och utforska denna gigantiska stad som Buenos Aires ändå är. Välkommen att följa med på ett nytt äventyr!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela